Arhiva vesti
                   

AMBASADORI NA SASTANKU SA PREDSEDNIKOM KOORDINACIONOG TELA

20. Februar 2014.

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država, Majklom Kirbijem, šefom misije EU u Srbiji, ambasadorom Majklom Deveportom, šefom misije OEBS u Srbiji, ambasadorom Peterom Burkhardom i Dejvidom Mek Farlanom, otpravnikom poslova, ambasade Velike Britanije. Na sastanku je razgovarano o situaciji u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, odluci većine albanskih političkih lidera da ne učestvuju na predstojećim izborima, ulozi Koordinacionog tela u rešavanju problema te tri opštine, kao i o pomoći i saradnji međunarodne zajednice na pronalaženju rešenja.

Tom prilikom ambasadori su istakli da podržavaju napore i zalaganje Koordinacionog tela i složili su se u oceni da bez obzira na to što su formalno zamrznuti razgovori, svakodnevne aktivnosti i kontakti nisu prekinuti. Oni su pohvalili odluku onih koji će učestvovati na izborima i predložili Koordinacionom telu da u okviru zakona pomogne u obezbeđivanju uslova za  nesmetano održavanje izbora u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Predsednik Koordinacionog tela je rekao da ne razume odluku većine albanskih političara o ne izlasku na izbore i naglasio je da je takva odluka  na štetu stanovništva ovih opština. Stanković je ambasadore obavestio i o tome da sa predsednicima tih opština svakodnevno kontaktira i da se život i rad ljudi odvija nesmetano, a informisao ih je i o svim aktivnostima Koordinacionog tela u vremenu za nama i u predstojećem periodu.

Izvor: Koordinaciono telo