Arhiva vesti
                   

AMBASADOR ŠTUDMAN SASTAO SE SA PREDSEDNIKOM KOORDINACIONOG TELA

12. Februar 2014.

Specijalni predstavnik predsedavajućeg OEBS-a za Zapadni Balkan, Žerar Študman, sastao se sa Zoranom Stankovićem, predsednikom Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu. Na sastanku je razgovarano o ulozi Koordinacionog tela u rešavanju problema te tri opštine.

Tom prilikom Stanković je ambasadora Študmana upoznao sa fukcijom Koordinacionog tela i ulogom u koordiniranju između Vlade Republike Srbije i te tri opštine, kao i sa ekonomskom i političkom situacijom.

U tom svetlu, predsednik Koordinacionog tela izneo je još jednom svoj stav da su predstojeći izbori prilika za Albansku zajednicu na jugu Srbije da  izabere svoje predstavnike u Narodnoj skupštini i da ostavruje svoje zahteve kroz usvajanje zakona. Stanković je istakao i kako je političkim liderima Albanaca uvek prenosio jedinstvenu želju Beograda da učestvuju na izborima. 

Ambasador Študman je pozdravio odluku Partije za demokratsko delovanje i njihovu spremnost da učestvuju na izborima, smatrajući je politički odgovornom.

Ambasador Študman je na kraju sastanka čestitao predsedniku Koordinacionog tela na pristupu radu.

   

Izvor: Koordinaciono telo