Arhiva vesti
                   

AMBASADOR FINSKE POZIVA ALBANCE NA IZBORE

7. Februar 2014.

Bujanovac –Ambasador Finske u Srbiji Peka Orpana razgovaro je u Bujanovcu sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem o učešću Albanaca na parlamentarnim izborima 16. marta, objavili su lokalni mediji.

Na konferenciji za novinare održanoj u Bujanovcu, na koju novinari koji izveštavaju na srpskom jeziku nisu bili pozvani, finski ambasador je rekao da je „Finska, kao deo EU, zainteresovana za pružanje podrške Srbiji  u procesu razgovora o pridruživanju, i da je u okviru tog procesa zainteresovana da vidi napredak u opštini Preševo u određenim oblastima“.

Ambasador Oprana, koji u Bujanovcu boravi prvi put, pozvao je albanske lidere da pronađu zajednički jezik za učešće na parlamentarnim izborima 16. marta.

Oprana je izjavio i da će Finska podržati i promovisati nastavak razgovora Beograda sa liderima albanskih političkih partija iz Bujanovca i Preševa, koji uglavnom bojkotuju parlamentarne izbore u Srbiji. Lideri albanskih partija su razgovarali o mogućem zajedničkom nastupu, ali još nisu postigli dogovor.

Izvor: Koordinaciono telo, Danas i B92