Arhiva vesti
                   

ALMIR IZ BUJANOVCA U KOŠARKAŠKOJ REPREZENTACIJI SRBIJE

8. Juli 2021.

Bujanovac – Beograd - Mladi Bujanovčanin, Almir Asani, pozvan je u košarkašku reprezentaciju Srbije i od danas je u trening kampu selekcije najboljih srpskih košarkaša do 15 godina.

Kako kažu u bujanovačkom OKK Plej 017, klubu u kojem je ponikao, Almir je jedini iz kluba koji je uspeo da se izbori za status reprezentativca Srbije.

Almir će u trening kampu reperezentacije Srbije u Kraljevu boraviti do 17. jula zajedno sa još dvadesetak igrača, a u tom periodu odigraće i nekoliko prijateljskih utakmica.

Talentovani petnestogodišnjak je košarku počeo da trenira u OKK Plej 017, gde je proveo 4 godine, nakon čega sa samo 12 godina, 2018. odlazi u Italiju, u klub “Orange 1 basket“ u gradu Basano Del Grapa.

„Almir je od samog početka bio jedan od najtalentovanijih igrača u svom godištu, što je i rezultiralo odlaskom u jedan od najboljih klubova za razvoj mladih igrača u Evropi. Tamo je nastavio da naporno radi, razvija se košarkaški, ali i da se školuje, a otišao je sam“,kaže Nenad Stajić, prvi čovek OKK Plej 017.

Almir je sada visok 199 cm, igra na pozicijama 2 i 3, a po potrebi uspešan je i na poziciji 4.

Prvi trener bio mu je Dragan Milić. Uspesima ovog dečaka, dodao je Stajić, Bujanovac treba da se ponosi, jer su to uspesi i samog grada.

„ Pokazatelj je da je naš klub OKK Plej 017, koji postoji skoro 10 godina, najveći ambasador našeg grada ikada“, dodaje Stajić.

Izvor: Bujanovačke,Koordinaciono telo