Arhiva vesti
                   

„AKO JE ZIMA, NIJE LAV“

4. Decembar 2014.

Prvi put ove godine, nakon tendera, održavanje puteva na treitoriji Vranja povereno je preduzeću  „Saba Belča“ iz Preševa. Po rečima Dritona Etemija, direktora ove firme, njih sneg i led neće iznenaditi.

„Spremni smo za početak zime jer imamo više od 20 mašina za čišćenje snega. Nabavili smo i dovoljne količine soli. Spremili smo se za dolazak zime, a pored Vranja, u nadležnost smo dobili i održavanje puteva u zimskom periodu na teritoriji opština Bujanovac i Preševo“, rekao je Etemi.

Vranjskom „Vodovodu“  su ove godine na održavanje povereni samo putevi na teritoriji Vranjske Banje. Krsta Janjić, direktor „Vodovoda“, kaže da su spremni i da imaju dovoljne zalihe soli i agregata, kao i da mogu odmah da počnu sa čišćenjem snega u slučaju da on iznenada padne. 

Po rečima nadelžnih u vranjskom „Preduzeću za puteve“, u tom firmi je na snazi prvi stepen angažovanja zimske mehanizacije.  Imaju 22 vozila za zimsko održavanje,  a u prvom stepenu se angažuje šest vozila. Obezbedili su i po 2.500 tona rizle i soli.

„Preduzeće za puteve“ tokom zime održava puteve prvog i drugog reda, odnosno magistralne i regionalne puteve u  Pčinjskom i Jablaničkom okrugu. 

Izvor: OK Radio i Koordinaciono telo