Arhiva vesti
                   

8.7.2010. godine

8. Juli 2010.

MLADI GLUMCI SRBI, ALBANCI I ROMI NA MUZIČKOM  FESTIVALU „EGZIT“

U saradnji sa Koordinacionim telom Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Vlada AP Vojvodine omogućila je izvođačima multietničke pozorišne  predstave  „Ti i ja smo mi“ boravak na muzičkom festivalu „Egzit“. Pored ulaznica za prvi dan festivala,  svim učesnicima i koordinatorima  projekta obezbeđen  je boravak u Novom Sadu. Ovo je nastavak dobre saradnje Vlade AP Vojvodine i Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, koje je finansijski podržalo projekat „Ti i ja smo mi“.

Nakon višemesečne glumačke radionice, projekat „Ti i ja smo mi“ je prerastao u multietničku pozorišnu predstavu u kojoj srednjoškolci Albanci, Srbi i Romi iz Bujanovca i Preševa na svojim jezicima, kao i na engleskom, govore o odrastanju na jugu Srbije.  Nakon premijere u Bujanovcu, predstava je igrana u Beogradu, u šest vojvođanskih gradova, kao i na „Đačkom Vukovom saboru“ u Tršiću.

Projekat „Ti i ja smo mi“ je prerastao u omladinski centar, u kome se  sada priprema sličan multietnički projekat i u Kikindi.

Drugarima iz Bujanovca i Preševa na otvaranju „Egzita“ pridružili su se i mladi iz Kikinde. Vlade AP Vojvodine je obezbedila ulaznice za otvaranje festivala i Kikinđanima.