Arhiva vesti
                   

25.8.2010.godine

25. Avgust 2010.

FABRIKA DUŠEKA  PUNOM PAROM DO KRAJA GODINE

Bujanovac - Najveća evropska fabrika dušeka, koja se nalazi u Bujanovcu, radi punom parom, izjavio je Slađan Disić, generalni direktor „Simpa”, u čijem je sastavu ova fabrika. Bujanovačka fabrika proizvodi za izvoz, manjim delom za domaće tržište, i tako će biti sve do kraja ove godine.

„Imamo ugovorene poslove, prvenstveno izvoz dušeka za „Ikeu” i druge kupce, a u toku su pregovori sa dva velika trgovinska lanca, kao i razgovori sa kupcima na tržištima na kojima do sada nismo bili prisutni. Zahvaljujući poslovima koje smo do sada ugovorili, kao i predviđanjima za plasman naše robe na domaćem tržištu i posredstvom naših inofirmi, imaćemo potpuno uposlene kapacitete do kraja godine”, istakao je Disić.

Generalni direktor „Simpa” je dodao da će se verovatno raditi i prekovremeno da bi se ispunili ugovori. Za toliku proizvodnju neophodan je nesmetan dotok repromaterijala. Stoga je od izuzetne važnosti upravo izgrađeno veliko skladište repromaterijala, koje se prostire na deset ari. Investicija je koštala četrnaest miliona dinara.

Okončan je i remont mašina, koje će se, posle nekoliko meseci rada sa pola snage, ponovo iskorišćavati celokupnim kapacitetom.

Fabrika dušeka izrađuje godišnje više od stotinu hiljada različitih vrsta dušeka, kao i dušeke po ekološkim standardima, potom sedamdesetak hiljada ležajeva i više od dvadeset hiljada garnitura.