Arhiva vesti
                   
21. Februar 2024.

FOND ZA RAZVOJ ORGANIZUJE OBUKU ZA PRIVREDNIKE

U narednom periodu, Fond za razvoj Republike Srbije, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije , organizovaće seriju besplatnih obuka za privrednike o uslovima za apliciranje za kredite za osnovna i obrtna sredstva i investicione kredite u okviru programa. koje Fond realizuje sa Evropskom investicionom bankom.

 

21. Februar 2024.

CRVENI KRST BUJANOVAC POČEO JE DA DELI PAKETE POMOĆI NAJUGROŽENIJIMA

Danas je počela podela porodičnih paketa hrane, higijene i brašna za 1.170 materijalno najugroženijih domaćinstava u opštini Bujanovac, rečeno je našem portalu u Crvenom krstu Bujanovac, koji je nadležan za distribucije pomoći.

19. Februar 2024.

KONKURS ZA UPIS U VOJNE ŠKOLE

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije uputilo je danas poziv mladima da se prijave na konkurs za upis u vojne škole, koji je otvoren do 31. marta ove godine.

 

19. Februar 2024.

PRIPREMLjEN PRIRUČNIK „POSTUPANjE USTANOVA OBRAZOVANjA I VASPITANjA U KRIZNIM DOGAĐAJIMA“

Ministarstvo prosvete je, pored precizno definisanih procedura postupanja ustanova obrazovanja i vaspitanja u kriznim događajima koje su deo Pravilnika o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, izradilo priručnik „Postupanje ustanova obrazovanja i vaspitanja u kriznim događajima“.

 

19. Februar 2024.

POČELO PRIJAVLjIVANjE ZA SUBVENCIJE ZA KUPOVINU ELEKTRIČNIH VOZILA

Ministarstvu zaštite životne sredine objavilo je mogućnost podnošenja prijava za subvencionisanu kupovinu električnih vozila najkasnije do 31. oktobra ove godine, a za tu namenu opredeljeno je 1,45 miliona evra, što je 170 miliona dinara.

 

9. Februar 2024.

DAN OTVORENIH VRATA SLUŽBE KOORDINACIONOG TELA

V.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Mitrović, v.d. zamenice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Čolić, v.d. pomoćnice direktora Jelena Jakšić i savetnik u Službi Koordinacionog tela Goran Gavrilović razgovarali su sa građanima opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u utorak, sredu i četvrtak.

 

9. Februar 2024.

MARIJI NIKOLIĆ IZ OKOLINE MEDVEĐE POTREBNA POMOĆ ZA IMUNOTERAPIJU

Tridesetosmogodišnja Marija boluje od karcinoma grlića materice koji joj je otkriven u trudnoći. Nada za izlečenje je imunoterapija koju ne pokriva Republički fond za zdravstveno osiguranje. Jedna doza leka košta pola miliona dinara.

 

9. Februar 2024.

DO 14. FEBRUARA ROK ZA PLAĆANjE NAKNADE NA IMOVINU: Počinje naplata poreza

Rok za plaćanje poreza na imovinu za prvi kvartal 2024. godine za građane i preduzetnike ističe u sredu, 14. februara.Potrebno je uplatiti akontaciju koja je jednaka iznosu poreza za četvrti, odnosno poslednji kvartal prošle godine. Ukoliko se novim rešenjem za porez utvrdi veći iznos obaveze nego što je plaćena akontacija, razliku je potrebno uplatiti u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja.

 

9. Februar 2024.

VLADA USVOJILA NOVU POMOĆ DRŽAVE: Građani će novac moći da ulože u ovaj biznis

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma kojom se prvi put za ovu nameru dodeljuje ukupna pomoć države od 150 miliona dinara.

 

 

7. Februar 2024.

SASTANAK NENADA MITROVIĆA I PREDSEDNIKA NACIONALNOG SAVETA ALBANSKE NACIONALNE MANjINE NEVZADA LUTFIUA.

Nenad Mitrović, v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sastao se sa predsednikom Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Nevzadom Lutfiuom.

«Претходна страна   Следећа страна»