Arhiva vesti
                   
13. Novembar 2018.

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENjE PREDLOGA PROJEKATA ZA DODELU SREDSTAVA ZA PODSTICANjE PROGRAMA I REALIZACIJU AKTIVNOSTI OD JAVNOG INTERESA IZ OBLASTI ZAŠTITE PORODICE, DECE I SOCIJALNE ZAŠTITE

Beograd - U cilju unapređenja sistema socijalne zaštite u Republici Srbiji, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je javni poziv za pružanje podrške projektnim aktivnostima koje imaju za cilj:

13. Novembar 2018.

REPUBLIČKA IZBORNA KOMISIJA: PDD 6 MANDATA U NACIONALNIOM SAVETU ALBANACA

Beograd – Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) objavio je preliminarne rezultate izbora za savete nacionalnih manjina koji su održani 4. novembra. Prema ovim rezultatima, Partija demokratskog delovanja osvojila je 6 od 15 mesta u Nacionalnom savetu Albanaca (NSA), tako da je ovoj listi za većinu potreban partner sa dva mandata...

6. Novembar 2018.

BUJANOVAC JEDAN OD ŠEST GRADOVA U SRBIJI SA POZITIVNIM PRIRAŠTAJEM

Bujanovac – Od 169 gradova i opština u Srbiji, Bujanovac se nalazi među 6 koji su 2017. godine imali pozitivan prirodni priraštaj. Međutim, i pored toga Bujanovac beleži pad nataliteta u odnosu na prethodne godine.

6. Novembar 2018.

KONKURS ZA IZBOR OPŠTINE/GRADA JEDNAKIH MOGUĆNOSTI (ROK: 20.11.2018)

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, kao centralna državna institucija u čijem je mandatu unapređenje ravnopravnosti u svim društvenim odnosima i zaštita od diskriminacije svih društvenih grupa, ustanovio je GODIŠNjU NAGRADU ZA OPŠTINU/GRAD JEDNAKIH MOGUĆNOSTI za sve lokalne samouprave u Srbiji...

6. Novembar 2018.

KONKURS ZA EKONOMSKO OSNAŽIVANjE ŽENA – JA SAM ODVAŽNA!

IKEA Srbija, MasterKard i Fondacija Ana i Vlade Divac okupile su se se oko zajedničkog projekta „Ja sam ODVAŽNA!” usmerenog na podršku ekonomskom osnaživanju žena u Srbiji. Projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju položaja žena u radnom i društvenom okruženju, gradeći ravnopravnost žena i kod kuće.

5. Novembar 2018.

KREATIVNO STVARALAŠTVO: PROJAKAT „NOVE NADE ZA MEDVEĐU“

Medveđa – U Medveđi je realizovan projekat „Nove nade za Medveđu“, u kome su učestvovali učenici svih osnovnih škola i vrtića. Zajedničku radionicu sa predstavom održao je leskovački glumac Dragoslav Gile Branković, kome su se na sceni pridružili mali glumci. Mališani iz vrtića i škola, koji su bili u publici, uživali su u interakciji koju je glumac sa njima ostvario.

5. Novembar 2018.

ŠKOLA ZA MLADE LIDERE SA INVALIDITETOM/HENDIKEPOM (ROK: 15.11.2018)

Forum mladih sa invaliditetom, u partnerstvu sa Udruženjem studenata sa hendikepom, poziva mlade sa invaliditetom/hendikepom širom Srbije da se prijave na jedinstven edukativni program „ Škola za mlade lidere sa invaliditetom/hendikepom”.

2. Novembar 2018.

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENjE PRIJAVA PROGRAMA STRUČNOG USAVRŠAVANjA U OBLASTI FINANSIJSKE PISMENOSTI U CILjU PODIZANjA KOMPETENCIJA ZAPOSLENIH U OSNOVNIM ŠKOLAMA

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je raspisalo javni poziv za podnošenje prijava programa stručnog usavršavanja u oblasti finansijske pismenosti u cilju podizanja kompetencija zaposlenih u osnovnim školama.

1. Novembar 2018.

STANKOVIĆ UPUTIO POZIV PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANjINA DA IZAĐU NA IZBORE ZA NACIONALNE SAVETE

Beograd – Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, pozvao je pripadnike nacionalnih manjina koji žive u te tri opštine da u nedelju, 04. novembra, izađu na izbore i izaberu članove nacionalnih saveta.

1. Novembar 2018.

„SVETI SAVA”: POEZIJA I DALjE NA CENI

Bujanovac – Oktobar je SŠ „Sveti Sava“u Bujanovcu tradicionalno protekao u znaku knjige. Sa ciljem ukazivanja na značaj čitanja, škola svake godine organizuje „Mesec knjige“, i raznim aktivnostima svojim učenicima i radnicima približava svet knjige, ponavljajući sentencu „Knjiga je najbolji čovekov prijatelj“.

«Претходна страна   Следећа страна»