Arhiva vesti
                   
17. Januar 2017.

U PRIHVATNI CENTAR U PREŠEVU STIŽU MIGRANTI IZ BEOGRADA I SUBOTICE

Preševo – U Prihvatnom centru za migrante u Preševu trenutno boravi oko 980 ljudi, a među njima je više od 250 dece i mladih do 18 godina. Direktor NVO „Mladi za izbeglice” Valon Arifi izjavio je da su migrantima u tom centru obezbeđeni svi uslovi za normalan život tokom zimskih dana: hrana, zdravstvena zaštita i grejanje, a formirane su i zabavne radionice za decu i prostor za rekreaciju odraslih.

17. Januar 2017.

ZAPOŠLjAVANjE NOVIH RADNIKA ZA LEGALIZACIJU OBJEKATA

Beograd - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je da će tokom januara 130 gradova i opština u Srbiji zaposliti 889 novih radnika koji će biti angažovani na bržem sprovođenju Zakona o ozakonjenju objekata.

17. Januar 2017.

RAZVOJNA AGENCIJA SRBIJE: KONKURS ZA IZBOR NAJBOLjIH PROJEKTNIH IDEJA ZA RAZVOJ REGIONA (ROK 31.03.2017)

Beograd - Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je Konkurs za izbor najboljih projektnih ideja, koje za cilj imaju predstavljanje investicionog projekta u jednom regionu ili delu regiona u Republici Srbiji.

16. Januar 2017.

MUŠKARAC KOD MEDVEĐE PRONAĐEN MRTAV U SNEGU

Medveđa - Štićenik Centra za socijalni rad, 49-godišnji Mitar Ljubisavljević iz sela Retkocer kod Medveđe, pronađen je mrtav u snegu, nedaleko od svoje kuće, nakon 2 dana potrage.

16. Januar 2017.

OD DANAS RADE ŠKOLE U MEDVEĐI

Medveđa - Škole u Medveđi, kao one u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Ivanjici, od danas nastavljaju sa redovnom nastavom, a vanredno je i dalje na području Pešterske visoravni, gde su veliki problem zaleđeni vodovodi.

16. Januar 2017.

EPIDEMIJA GRIPA U LESKOVCU, MEDVEĐI, LEBANU, BOJNIKU I VLASOTINCU

Leskovac, Medveđa - Zavod za javno zdravlje Leskovac prijavio je juče Institutu za javno zdravlje  „Milan Jovanović – Batut“  epidemiju gripa na području Jablaničkog okruga.

16. Januar 2017.

U PČINjSKOM OKRUGU 435 OSOBE OBOLELE OD GRIPA

Vranje, Bujanovac - U Pčinjskom okrugu su 435 osobe obolele od gripa u prvoj nedelji januara. „Taj broj i dalje ima rastući trend kada se radi o respiratornim infekcijama, ali epidemija još uvek nije proglašena“, rekao je epidemiolog Sladjan Stanković iz ZZJZ

16. Januar 2017.

JAVNI POZIV ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA U OKVIRU PROGRAMA PODSTICANjA RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA KROZ RAZVOJNE PROJEKTE

Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije. Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa su 600.000.000,00 dinara.

9. Januar 2017.

U MEDVEĐI PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA

Medveđa - Na teritoriji opštine Medveđa proglašena je vanredna situacija zbog neprohodnosti puteva i velikih snežnih nanosa koji stvaraju dodatne probleme.

9. Januar 2017.

VOJSKA ČISTI SNEG U BUJANOVCU I PREŠEVU

Bujanovac, Preševo – Zbog snega koji je poslednjih dana pokrio ceo region, otežano je održavanje puteva u svim opštinama na jugu Srbije.

«Претходна страна   Следећа страна»