Arhiva vesti
                   
11. April 2016.

SMOTRA RECITATATORA „PESNIČE NARODA MOG“

Leskovac – Okružna smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ održana je  u Leskovačkom kulturnom centru, a na njoj je učestvovalo 100 dece iz Leskovca, Bojnika, Vučja, Vlasotinca, Pečenjevca, Medveđe i Lebana.

11. April 2016.

ZA PENZIONERE I OVE GODINE BESPLATNA BANjA

U narednih desetak dana Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisaće konkurs za besplatnu rehabilitaciju najstarijih u 24 srpske banje. Osnovni uslov za učešće na konkursu je penzija do 23.500 dinara.

8. April 2016.

70 GODINA OBRAZOVANjA UČITELjA NA JUGU SRBIJE

Vranje - Pedagoški fakultet u Vranju Univerziteta u Nišu juče je obeležio Dan fakulteta i 70 godina od početka obrazovanja učitelja na jugu Srbije.

8. April 2016.

OTVOREN KONKURS ZA “ZELENE IDEJE”

Juče je otvoren konkurs Nacionalnog foruma za zelene ideje, koji četvrtu godinu zaredom organizuje Trag fondacija u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler (RBF) i Erste Bankom. Konkurs je pokrenut sa idejom da prepozna i pruži podršku inovativnim projektima zasnovanim na principima održivog razvoja koji mogu da ostvare značajan društveni...

7. April 2016.

„TVOJA IDEJA, NAŠA PODRŠKA“ – KAKO DA MLADI POKRENU SVOJ BIZNIS

Informativni dani o procesu dodele bespovratnih sredstava mladima za pokretanje biznisa pod nazivom „Tvoja ideja, naša podrška“ u organizaciji Evropskog Progresa biće održani u periodu od 8. do 25. aprila 2016. godine u Bujanovcu, Vranju, Leskovcu, Nišu, Novom Pazaru, Prijepolju i Ivanjici.

7. April 2016.

LOKALNA SAMOUPRAVA MEDVEĐE POMAŽE ORGANIZACIJU MATURSKE VEČERI

Medveđa – Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, je zajedno sa Bojanom Stankovićem, opštinskim prosvetnim inspektorom, primio u svom kabinetu predstavnike maturanata srednje tehničke škole “Nikola Tesla” u Medveđi.

6. April 2016.

PRODUŽEN ROK ZA IZMIRENjE RAČUNA ZA STRUJU

Preševo, Bujanovac, Medveđa - Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izjavio je da će gužve na šalterima ubuduće biti manje, jer je rok za ostvarenje popusta od pet odsto za izmirenje računa za električnu energiju produžen do 28. u mesecu.

6. April 2016.

PROJEKAT MANjINSKIH LIDERA NA JUGU SRBIJE I U SANDžAKU

Mladi Albanci i Bošnjaci, njih 16, bili su u prilici da se poslednjih šest meseci druže, razmenjuju stavove i ukazuju na probleme u svojim zajednicama u okviru projekta „Nove generacije mladih u novim izazovima - manjinski lideri na jugu Srbije i u Sandžaku ".

6. April 2016.

INDIJSKI FILMOVI ZA SVETSKI DAN ROMA

Bujanovac, Vranje – Povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma, juče je u Vranju počeo Festival indijskog fima. Prema rečima Altene Asanović, iz Romske kancelarije, festival organizuje grad Vranje u saradnji sa Nacionalnim savetom romske nacionalne manjine Srbije i Kancelarijom za zaštitu i ostvarivanje ličnih i kolektivnih prava Romske nacionalne manjine grada Vranja.

6. April 2016.

EU KONKURS ZA NAJBOLjU FOTOGRAFIJU

Beograd - „Gde vidim EU u Srbiji“ je foto takmičenje za sve građane Srbije, pa i opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, koje u okviru kampanje „Srbija i EU: 15 godina partnerstva” organizuju EU info centar i Delegacija EU u Srbiji.

«Претходна страна   Следећа страна»