Arhiva vesti
                   
16. Maj 2014.

SITUACIJA U PČINjKSOM OKRUGU POD KONTROLOM

Situacija u Pčinjskom okrugu je pod kontrolom, a evidentirana je šteta na poljoprivrednim dobrima, kao i na nekim objektima u Vranju, zaključak je sa sednice Štaba za vanredne situacije.

sednice Štaba za vanredne situacije.Vranje - Kako je saopšteno iz Službe za odnose sa javnošću, naloženo je da se uvedu neprekidna dežurstva u vranjskim preduzećima u cilju zaštite imovine i ljudi, kao i da se onima koji se nalaze na godišnjem odmoru on prekine tokom trajanja vanrednog stanja u zemlji uzrokovanog obilnim padavinama.

16. Maj 2014.

OBUKA U OKVIRU PROJEKTA „NEKA RAVNOPRAVNOST POSTANE STVARNOST“

Beograd-Bujanovac-Novi Pazar-Subotica - U okviru projekta Poverenika za zaštitu ravnopravnosti „Neka ravnopravnost postane stvarnost“, čiji je implemenatcioni partner Savez udruženja „Kuća ljudskih prava i demokratije“, započeta je realizacija obuke namenjene predstavnicima organizacija civilnog društva koje rade sa mladima i u interesu mladih, a u cilju podizanja svesti o problemu diskriminacije u lokalnim zajednicama.

 

16. Maj 2014.

ODRŽANA OBUKA ZA PISANjE EU PROJEKATA

Vladičin Han - U Vladičinom Hanu je održan regionalni trening za planiranje i pisanje projekata namenjen lokalnim timovima profesionalaca iz institucija i organizacija koje rade sa manjinama iz Bujanovca, Preševa, Vranja i Vladičinog Hana. 

15. Maj 2014.

SIRIJCI POKUŠALI ILEGALAN PRELAZAK GRANICE KOD PREŠEVA

Preševo – Na graničnom prelazu Preševo, carinici su sprečili šest osoba u pokušaju ilegalnog prelazka državne granice, saopštila je Uprava carina.  Ilegalni emigranti su otkriveni u kamionu slovačkih registarskih oznaka, kojim je prevoženo preko 22 tone dekorativnog mermera iz Grčke u Slovačku. 

15. Maj 2014.

OBUKA ZA MIROVNE MISIJE U VOJNOJ BAZI „JUG“

Bujanovac – U skaldu sa strateškom namenom  da baza „Jug“ Vojske Srbije (VS) postane međunarodni centar za obuku vojnika zemalja iz regiona za mirovne misije pod pokroviteljstvom UN, u junu će biti održana  zajednička vežba u kojoj će, pored pripadnika VS, učestvovati i predstavnici armija SAD, Albanije, Azerbejdžana, Mekedonije, Rumunije, Slovenije i Hrvatske.

14. Maj 2014.

USPEŠNO ZAVRŠEN DRUGI CIKLUS „ŠKOLE SRPSKOG JEZIKA ZA MLADE IZ ALBANSKE ZAJEDNICE IZ OPŠTINA BUJANOVAC I PREŠEVO“

Drugi ciklus projekta „Škola srpskog jezika“ uspešno je završen. Polaznici „Škole srpskog jezika“  su tokom prethodnog vikenda radili test provere znanja koje su imali priliku da steknu u prethodnih sedam meseci.

14. Maj 2014.

REGIONALNO TAKMIČENjE TALENATA

Vranje/Leskovac - Polaznici Regionalnih centara za talente Pčinjskog i Jablaničkog okruga imali su priliku da na 15. po redu naučnom skupu pokažu stečeno znanje iz deset naučnih oblasti. Na takmičenju koje je održano u gimnaziji “Bora Stanković“ u Vranju učestvovalo je 38 osnovaca i srednjoškolaca, a najbolji će učestvovti na predstojećem Republičkom takmičenju talenata.

14. Maj 2014.

POZIV RASELjENIMA U PČINjSKOM OKRUGU DA UČESTVUJU U IZBORNIM RADNjAMA

Vranje – Sekretarijat za  interno raseljena lica gradske uprave u Vranju obavestio je  raseljena lica sa KiM da su u prilici da ostvare svoja prava da biraju i da budu birani na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji, koji će biti održani  8. juna.

14. Maj 2014.

SAJAM OBRAZOVANjA U BUJANOVCU

U Bujanovcu je održan prvi Sajam obrazovanja u organizaciji Aktiva stručnih saradnika i lokalne samouprave.

14. Maj 2014.

KIRBI: SRBIJA JE TOLERANTNA ZEMLjA

Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi je tokom svoje nedavne posete jugu Srbije posetio i Američki kutak u Vranju, gde je govorio o značaju vladavine prava za razvoj i modernizaciju Srbije.

«Претходна страна   Следећа страна»