Arhiva vesti
                   
15. Oktobar 2014.

TAKMIČENjE MLADIH PREDUZETNIKA

Leskovac – 100 učenika iz 21 srednje škole jugoistočne Srbije učestvuje danas u Leskovcu na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov”.  

Takmiče se učenici iz Aleksinca, Knjaževca, Kuršumlije, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Vlasotinca, Vučja i Zaječara, kojima će biti postavljen „izazov”, odnosno zadatak,  koji predstavlja realan poslovni problem.

15. Oktobar 2014.

PRODUŽEN ROK ZA PLAĆANjE DUGOVANjA ZA STRUJU

Vranje - Rok za plaćanje dugovanja za struju produžen je sa sa 15 na 30 dana, što je u skladu sa novim Zakonom o zaštiti potrošača, saopštilo je Privredno društvo za distribuciju električne energije „Jugoistok" Niš .

14. Oktobar 2014.

OBAVEŠTENjE POVODOM KONKURSA SLUŽBE KOORDINACIONOG TELA ZA DODELU STIPENDIJA UČENICIMA SREDNjIH ŠKOLA NA PODRUČJU OPŠTINA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA ZA PERIOD ŠKOLSKE 2014/2015 GODINE

Konkurs Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, za dodelu stipendija učenicima srednjih škola na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa za period školske 2014/2015 godine, objavljen dana 02. oktobra 2014. godine u listu Politika, menja se u sledećem:

14. Oktobar 2014.

KONKURS ZA PODSTICAJE INVESTICIJAMA U PRIMARNU POLjOPRIVREDNU PROIZVODNjU

Leskovac - Kao vid podrške registrovanim poljoprivrednim proizvođačima, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine donelo je Pravilnik o podsticajima za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

14. Oktobar 2014.

PODRŠKA MALIM I SREDNjIM PREDUZEĆIMA

Na osnovu konkursa za subvencije privatnim preduzećima Služba Koordinacionog tela je u protekle dve godine sa 100 miliona dinara bespovratnih sredstava pomogla razvoj i otvaranje novih radnih mesta u 37 preduzeća iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa. 

13. Oktobar 2014.

POČINjE LIKOVNI KONKURS ZA KALENDAR EVROPSKOG PROGRESA ZA 2015. GODINU

U petak, 10. oktobra je za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija u 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije počeo likovni konkurs za novogodišnji kalendar programa Evropski PROGRES.  Tema konkursa je „Upoznaj Evropu“.

13. Oktobar 2014.

„PLAVI JEZIK“REGISTROVAN U OKO 300 SLUČAJEVA U PČINjSKOM OKRUGU

Vranje - Prema podacima Veterinarske stanice u Vranju, stočna bolest „plavi jezik“ registrovana je i u Pčinjskom okrugu, i to u oko 300 slučajeva.

„Prema našim podacima, evidentirano je oko 300 obolelih ovaca i nešto manje goveda. Kada iznosim ove podatke, naglašavam da je reč o slučajevima gde postoji laboratorijska potvrda bolesti“, rekao je veterinar Dejan Tričković.

13. Oktobar 2014.

NIŠVIL – EVROPSKO LICE SRBIJE: SARADNJA SA MLADIMA IZ BUJANOVCA

Nišvil je jedan od najpoznatijih i najposećenijih džez festivala u regionu na kojem gostuju poznati svetski muzičari i koji okuplja publiku iz različitih zemalja. Festival se svake godine održava na niškoj tvrđavi a pored muzičkog programa, deo festivala su i radionice i razgovori na kojima učestvuju učesnici glavnog programa i svi koji žele da nauče više o džezu. 

10. Oktobar 2014.

PREDUZETNICE DOPRINOSE RAZVOJU EKONOMSKE POLITIKE

Bujanovac - Udruženje poslovnih žena Bujanovca i Udruženje poslovnih žena Srbije održali su u Domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu okrugli sto na temu „Preduzetnice doprinose razvoju ekonomske politike u novom  političkom kontekstu“.

10. Oktobar 2014.

MLADI U BUJANOVAČKOM AMERIČKOM KUTKU

Bujanovac - Oko trideset mladih iz Bujanovca je u prostorijama bujanovačkog Američkog kutka razgovaralo sa Druom Giblinom, atašeom za kulturu Američke ambasade u Srbiji, o pokretanju sopstvenog biznisa i o preprekama koje se nalaze na putu od ideje o poslovnom poduhvatu do njene  realizacije.

«Претходна страна   Следећа страна»