Arhiva vesti
                   
1. Oktobar 2012.

PRIORITET VLADE JE RAZVOJ JUGA SRBIJE

Izvor: Narodne novine - Niš / Premijer Republike Srbije Ivica Dačić je najavio narednih nedelja sastanak sa predstavnicima pet okruga (Nišavski, Pirotski, Toplički, Jablanički i Pčinjski), u kojima se, kako je rekao, nalazi više od polovine najnerazvijenijih opština u Srbiji.

1. Oktobar 2012.

SAVET ALBANSKE NACIONALNE MANjINE SE USELIO U NOVE PROSTORIJE U BUJANOVCU

Izvor: Narodne novine - Niš / U Bujanovcu je svečano otvorena nova kancelarija Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine. Time je rešen problem neadekvatnog i privremenog smeštaja koji je Nacionalni savet koristio od svog osnivanja, juna 2010. godine, do sada. Prostorije za budući rad Nacionalnog saveta je ustupila Opština Bujanovac, dok je renoviranje i adaptacija izvršena sopstvenim sredstvima. Opremanje kancelarije nameštajem, računarima i drugom opremom, u iznosu od blizu 10.000 evra, obezbedile su Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama - EU PROGRES.

1. Oktobar 2012.

SEOSKI VODOVOD

Izvor: Blic – Srbija / Bujanovac - Vlast u Bujanovcu odobrila je 3,8 miliona dinara za izgradnju vodovoda u srpskom selu Brnjare. Albansko-srpska koalicija je donela odluku da se iz budžeta sa 4,6 miliona dinara gradi vodovod u Letovici.

1. Oktobar 2012.

STIPENDIJE

Izvor: Večernje novosti - Srbija / Bujanovac – Više od  200 srednjoškolaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe i ove godine dobiće stipendije. Na konkurs Koordinacionog tela prijavilo se oko 300 đaka.

1. Oktobar 2012.

U BAZI "JUG" ISPRAĆENA DVA KONTINGENTA SRPSKIH MIROVNjAKA

Izvor: Narodne novine - Niš / Bujanovac - U vojnoj bazi „Jug“ kod Bujanovca nedavno je organizovan ispraćaj pripadnika dva kontigenta Vojske Srbije u mirovne misije UN-a na Kipar i u Liban, čime se dodatno potvrđuje pozitivna slika Srbije u svetu.

«Претходна страна