Stipendije
                   

Stipendije

 

Konkurs za dodelu sredstava za studentske stipendije - Preševo - za školsku 2023/24. godinu.

Konkurs za dodelu sredstava za studentske stipendije - Bujanovac - za školsku 2023/24. godinu.

Konkurs za dodelu sredstava za studentske stipendije - Medveđa - za školsku 2023/24. godinu.

 


KONAČNA RANG LISTA UČENIKA NAKON RAZMATRANjA PRISTIGLIH PRIGOVORA NA KONKURSU ZA DODELU STIPENDIJA UČENICIMA SREDNjIH ŠKOLA NA PODRUČJU OPŠTINE BUJANOVAC ZA PERIOD ŠKOLSKE 2018/2019. GOD.

KONAČNA RANG LISTA UČENIKA NAKON RAZMATRANjA PRISTIGLIH PRIGOVORA NA KONKURSU ZA DODELU STIPENDIJA UČENICIMA SREDNjIH ŠKOLA NA PODRUČJU OPŠTINE PREŠEVO ZA PERIOD ŠKOLSKE 2018/2019. GOD.

KONAČNA RANG LISTA UČENIKA NAKON RAZMATRANjA PRISTIGLIH PRIGOVORA NA KONKURSU ZA DODELU STIPENDIJA UČENICIMA SREDNjIH ŠKOLA NA PODRUČJU OPŠTINE MEDVEĐA ZA PERIOD ŠKOLSKE 2018/2019. GOD.


KONKURS ZA DODELU STUDENTSKIH STIPENDIJA

Služba Koordinacionog tela, u skladu sa definisanim prioritetima, a posebno zalažući se za poboljšanje kvaliteta obrazovanja na teritoriji opština Preševo i Bujanovac, raspisivala je tokom 2011, 2012 i 2013 godine konkurse za dodelu  studentskih stipendija za mlade sa prebivalištem na području opština Preševo i Bujanovac.

Cilj stipendiranja je obezbeđivanje uslova za dalje obrazovanje i usavršavanje pružanjem materijalne podrške za troškove studiranja za osnovne akademske studije. Navedeni troškovi prvenstveno se odnose na troškove stanovanja (privatni smeštaj ili smeštaj u studentskom  domu), troškove ishrane, prevoza, kupovine udžbenika, troškove polaganja ispita i druge troškove nastale u vezi sa studiranjem.

Služba Koordinacionog tela je u skladu sa odobrenim sredstvima, kandidatima iz albanske zajednice koji ispunjavaju uslove za prijavu na konkurs, omogućava tromesečno pohađanje kursa srpskog jezika, nakon prve faze izbornog postupka do polaganja kvalifikacionog ispita.

Pored formalnih uslova, osnovni kriterijum za dodelu stipendije je položen kvalifikacioni ispit (prijemni ispit) za upis na prvu godinu osnovnih studija na nekom od fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Konkurs za dodelu stipendija za upis na studije na Univerzitetu u Novom Sadu 2014.

 

KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA UČENICIMA SREDNjIH ŠKOLA NA PODRUČJU OPŠTINA PREŠEVO, BUJANOVAC I MEDVEĐA

Za učenike srednjih škola na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, Služba Koordinacionog tela, u skladu sa definisanim prioritetima, a posebno zalažući se za poboljšanje kvaliteta obrazovanja na teritoriji opština Preševo i Bujanovac, dodeljuje učeničke stipendije u mesečnom iznosu od 6.000,00 dinara za period školovanja od 01. oktobra do 31. decembra tekuće školske godine godine. Ukoliko dodatna sredstva budu obezbeđena u budžetu za narednu godinu Služba Koordinacionog tela nastavlja stipendiranje do završetka tekuće školske godine. Služba Koordinacionog tela raspisivala je tokom 2009, 2010, 2011, 2012 i 2013 godine konkurse za dodelu  učeničkih stipendija za učenike sa prebivalištem na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Opšti uslovi su da učenici imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na području imenovanih opština, da su prvi put tekuće školske godine upisali prvu, drugu, treću ili četvrtu godinu neke od srednjih škola obrazovanih odlukom Ministarstva prosvete Republike Srbije, da su u prethodnoj školskoj godini ostvarili najmanje dobar uspeh i da tokom prethodnog školovanja nisu ponavljali nijedan razred.

Stipendije dobijaju samo učenici koji u tekućoj školskoj pohađaju škole na teritoriji Preševa, Bujanovca i Medveđe i u trenutku podnošenja molbe imaju prebivalište u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Učenici koji su već ostvarili pravo na neku od učeničkih stipendija iz budžeta Republike Srbije nemaju pravo na stipendiju Službe Koordinacionog tela, a ako u međuvremenu steknu pravo na neku drugu stipendiju, dužni su da se opredele za jednu od dodeljenih stipendija.

Konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa za period školske 2016/2017 godine