Arhiva vesti
                   

ZORAN STANKOVIĆ - NOVOGODIŠNjA ČESTITKA I INTERVJU (VIDEO)

30. Decembar 2013.

U Novoj 2014. godini više ćemo raditi na stvaranju boljih ekonomskih prilika za stanovnike Preševa, Bujanovca i Medveđe kao i na stvaranju novih radnih mesta, obećao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela.

 

 

NOVOGODIŠNjI INTERVJU

Zoran Stanković o situaciji u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa u 2013. godini

„2013. godina je bila veoma teška, a situacija u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, veoma složena" ocenio je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela.

 

Zoran Stanković o inicijativama građana i oporavku "Gumoplastike"

„Građani ovih opština moraju da shvate da će incijative koje sami budu davali poboljšati njihov život i okruženje, istakao je Stanković i naglasio da izgradjena svest o tome da država mora sve da uradi dok su građani samo posmatrači i kritizeri, mora da se promeni. Veoma kompleksno je i pitanje Gumoplastike koja je posle 15 godina izašla iz stečaja, ali su potrebna velika ulaganja da bi se pokrenula proizvodnja, obnovili devastirani pogoni i podigao menadžment", objasnio je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela.

 

Zoran Stanković o postignutim rezultatima i o cilju razgovora sa albanskim liderima

„Cilj razgovora sa albanskim političkim liderima je realizacija pitanja kroz 7. tačaka Izveštaja, nakon sagledavanja svih dogovora postignutim u poslednjih 13 godina kako bi se Albanska nacionalna manjina koja živi na prostoru ove tri opštine integrisala u državni sistem Srbije. Dobili smo punu podršku Vlade Srbije, premijera, Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vade, Aleksandra Vučića", izjavio je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela.

 

Zoran Stanković o očekivanju da se razgovori u 2014. godini nastave

„Razgovori su jedina alternativa i nadam se da će se albanski politički lideri vratiti za sto i da ćemo u periodu pred nama naći rešenja svih spornih pitanja", poručio je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela

 

Zoran Stanković o značaju popisa

"Popis za nas nije puko prebrojavanje ljudi, već mogućnost da se sa ustanovljenim brojem stanovnika koji žive u ove tri opštine može mnogo realnije i bolje da se realizuju potrebe, ciljevi i obaveze koje državni organi imaju prema ljudima koji žive na tom prostoru" rekao je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela.  

 

Izvor : Služba Koordinacionog tela