Arhiva vesti
                   

ZLATNICI ZA UČENIKE GENERACIJE

9. Juli 2012.

Leskovac - Pomoćnik ministra prosvete i nauke Zoran Kostić uručio je nedavno đacima generacije osnovnih i srednjih škola iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga albume sa 25 kovanica sa likovima državnika, naučnika, svetitelja i umetnika koji su u srpskoj istoriji ostavili trag.

“Ovaj dan je praznik ne samo za vas, već i za vaše roditelje, gradove iz kojih dolazite i prosvetu u Srbiji uopšte. Ovim darom mi želimo da pokažemo da mislimo na vas i da vas ova priznanja podsete da čitavog života treba učiti. Znanje nije večno i ono je promenljivo, kao i sve drugo. Biti najbolji ne znači imati samo najbolje ocene. Znači mnogo truda, rada i odricanja,  prihvatanja i priznavanja rezultata od strane nastavnika, direktora i nastavničkog veća. Biti đak generacije znači i biti najbolji drug”, kazao je Kostić.

Akciju nagrađivanja najboljih osnovaca i srednjoškolaca u Srbiji Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije realizuje već treću godinu.

“ Vi najbolje znate koliko je bilo teško da zaslužite ova priznanja. Ja ću onima koji su završili osmi razred poželeti da upišu škole koje su hteli, maturantima da upišu željene fakultete. A sve vas pozivam da se po završetku školovanja vratite u gradove iz kojih ste otišli”, rekao je načelnik Školske uprave u Leskovcu Tomislav Simonović.
Nagrade je dobilo 116 osnovaca i srednjoškolaca, učenika 113 škola iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga.