Arhiva vesti
                   

ŽIVOT OSOBA SA INVALIDITETOM KROZ FOTOGRAFIJE

25. Februar 2014.

Profesionalni i amaterski fotografi sa juga Srbije mogu da učestvuju na konkursu za fotografije koje predstavljaju svakodnevni život osoba sa invaliditetom.

Konkurs, koji organizuje Udruženje "Akcija i pomoć" u saradnji sa Medijskim istraživačkim centrom iz Niša, otvoren je do 20. marta.

U konkurenciju za izbor 40 najboljih radova, koji će krajem marta biti predstavljeni na izložbi u Nišu, ulaze fotografije slikane foto-aparatom ili mobilnim telefonom.

“Cilj konkursa je da uklonimo barijere u svojim glavama, da invalidnost prikažemo kao nešto čega se ne treba stideti i od čega ne treba bežati, kao i da se izložbom široj javnosti ukaže na probleme sa kojima se ove osobe susreću u svakodnevnom životu”, kažu organizatori.

Fotografije treba u digitalnom obliku formata JPG i veličine od 200 KB do 5 MB poslati na mejl adresu akcijaipomoc@gmail.com uz ime, prezime i broj telefona autora.

Učesnici se na konkurs mogu prijaviti sa neograničenim brojem fotografija, uz jedini uslov da su one njihovo autorsko delo. 

Izvor: Južne vesti