Arhiva vesti
                   

„ŽIVOT BEZ NASILjA-ZA SVAKO DETE”

29. Januar 2018.

Vranje, Bujanovac – Udruženje građana „Nexus -Vranje“ realizuje projekat pod nazivom „Život bez nasilja-za svako dete”, koj je deo j šireg projekta pod nazivom „Zaštita dece od nasilja i promocija socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turske”. Projekat se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i UNICEF-om, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Kampanja se realizuje u 20 opština u Srbiji, koordinator kampanje je Užički centar za prava deteta iz Užica, i ostale opštine i gradovi koje učestvuju u progaramu, a koje uključuju i grad Vranje i opštinu Bujanovac.  

U okviru realizacije projekta održana je predstava u OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Vranju, kao deo pomenute akcije.  Pedagog u školi, Vesna Stanković,  kaže da je akcija posvećena životu bez nasilja i da je vrlo značajna jer uči decu o tome koji mehanizmi postoje u školi i gradu za zaštitu dece od nasilja.

Nastavnica srpskog jezika, Vesna  Prodanović, koja je sa decom pripremala predstavu, kaže da je u predstavi reč o rešavanju nasilnih situacija, a da su deca dala svoj maksimalan doprinos u realizacije predstave.  Jedan od učenika koji je učestvovao u predstavi, Ilija Stamenković, poslao je jasnu poruku da nasilje nije dobro i da ga treba zaustaviti.

Izvor: RTV Ritam i Koordinaciono telo