Arhiva vesti
                   

ZDRAVA I JASNA KOMUNIKACIJA KAO KLjUČ ZA PREVAZILAŽENjE POLITIČKIH TRZAVICA

6. Septembar 2017.

Beograd Predsednik  Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković razgovarao je sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem o unapređenju rada jedinica lokalnih samouprava i života građana u ovim opštinama.

Ružić i Stanković su se saglasili da država čini sve i spremna je na razgovore i dogovore, jer je to jedini način za prevazilaženje političkih trzavica koje se periodično javljaju.

„Naš cilj je da imamo jasnu i zdravu komunikaciju, kao i da jačamo poverenje sa pripadnicima nacionalne manjine Albanaca sa juga Srbije“, istakao je Ružić.

Na sastanku je zaključeno da je institucionalni okvir za ostvarivanje prava Albanaca, kao i ostalih nacionalnih manjina, formiran. Uključeni su u sve nivoe vlasti, obezbeđeno je ostvarivanje prava u pogledu obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, a reforme koje se sprovode po pitanju rada javnih službi, uticaće i na kvalitet usluga koje se građanima pružaju i u ovim delovima zemlje.

Izvor: Fonet i Koordinaciono telo