Arhiva vesti
                   

ZAVRŠETAK PROGRAMA STAŽIRANjA

30. April 2013.

U petak 26. aprila obeležen je završetak trećeg ciklusa „Programa stažiranja za mlade – pripadnike manjina u državnim institucijama u Republici Srbiji“. Uverenja o uspešno završenom stažiranju dodleli su ambasador Velike Britanije Majkl Davenport, ambasador Kraljevine Holandije Loren Stokvis i direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.Dvanaest stažista i stažistkinja iz albanske, bošnjačke i romske zajednice, tokom šest meseci sticali su znanja o radu državne uprave bivajući uključeni u aktivnosti institucija koje podržavaju ovaj program.  Mladi iz tri etničke zajednice stažirali su u Službi Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa,   Kancelariji za ljudska i manjinska prava, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvu kulture i informisanja, Timu za socijalno uključivanje i Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom.

Dodeli sertifikata prethodila je dvodnevna radionica tokom koje su stažisti sa svojim mentorkama sumirali utiske stečene u okviru programa.

Program stažiranja realizuje Kancelarija za ljudska i manjinska prava uz podršku Ambasade Velike Britanije i ambasade Kraljevine Holandije.