Arhiva vesti
                   

ZAVRŠENA PRVA SIGURNA KUĆA NA JUGU SRBIJE

19. Decembar 2014.

Vranje – Na jučerašnjoj sednici skupštine grada Vranja, gradonačelnik tog grada Zoran Antić je rekao da su građevinski radovi na izgradnji Sigurne kuće u Vranju privedeni kraju i da će ona početi sa radom do kraja ove godine. Prema njegovim rečima, očekuje se da će „Vodovod“ završiti sve poslove u narednih sedam do deset dana,  kada bi se svečano obeležio početak rada Sigurane kluće u Vranju. 

Sredinom januara ove godine potpisan je sporazum o razumevanju u Vranju, čime je stvoren  uslov da se u tom gradu  izgradi Sigurna kuća za žene i decu žrtve nasilja na jugu Srbije.

Sporazum o razumevanju su tada potpisali gradonačalnik Vranja Zoran Antić, predstavnik amabasade SAD u Srbiji Šon Long i predsednik Fonda B92 Veran Matić. Time su praktično privedene kraju višegodišnje aktivnosti na pripremi izgradnje ovog objekta.

Ideja o projektu je predložena 2009. godine, a novoizgrađeni objekat će biti regionalna Sigurna kuća za žene i decu žrtve nasilja, koji se sada smeštaju u prihvatilište  koje radi pri lokalnom Centru za socijalni rad.

Površina kuće iznosi oko 200 m2, a u nju će moći da se smesti oko 20 osoba.  Ovo će biti prva Sigurna kuća južno od Niša.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo