Arhiva vesti
                   

ZAUSTAVIMO GOVOR MRŽNjE: POZIV ZA UČEŠĆE NA OBUCI (ROK: 30. JUNI 2017)

22. Jun 2017.

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) i Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan pozivaju sve zainteresovane mlade aktiviste i omladinske radnike da se prijave za učešće na obuci koja će se baviti jednim od velikih izazova interneta i onlajn komunikacije – govorom mržnje.

Trodnevni trening  će biti održan od 26 do 28. jula 2017. godine u Beogradu. Obuka je koncipirana kao trening za omladinske edukatore, pa će učesnici  biti obučeni  i kako da stečeno znanje efikasno prenesu na druge mlade ljude. Pomenuta obuka je deo No Hate Speech kampanje Saveta Evrope, a finansira je Evropska omladinska fondacija.

Uslovi konkursa: Poziv je otvoren za 16 aktivista i omladinskih radnika uzrasta od 18 do 30 godina koji žele da bolje razumeju govor mržnje i da nastave da koriste stečeno znanje u svom radu. Od učesnika se očekuje da imaju predznanja u omladinskom radu i/ili društvenom aktivizmu. Jedan od kriterijuma za odabir učesnika biće i prisutnost na društvenim mrežama.

Svi učesnici će biti u obavezi da nakon treninga sprovedu jednu aktivnost zavisno od ličnih interesovanja: proizvedu kontra narativ govoru mržnje na koji su naišli, napišu blog o obuci ili nekoj od tema koje su obrađene na obuci ili organizuju radionicu na temu govora mržnje u svojoj lokalnoj sredini. Učesnici će imati mentorsku podršku u sprovođenju ovih aktivnosti.

Prijavni formular je dostupan na http://koms.rs/vesti/zaustavimo-govor-mrznje-poziv-za-ucesce-na-treningu/ , a prijave traju do 30. juna 2017.  Za sve dodatne informacije možete se obratiti na: ivana.jelaca@media-diversity.org.

Agenda obuke će učesnicima biti naknadno dostavljena. Odabrani učesnici će biti obavešteni do 14. jula.

Učešće na treningu je besplatno, a sve troškove, uključujući prevoz, smeštaj i hranu tokom trajanja treninga, pokrivaju organizatori.

Izvor: koms.rs i Koordinaciono telo