Arhiva vesti
                   

ZA MODERNIZACIJU RADA OPŠTINE MEDVEĐA 1,5 MILIONA DINARA

13. Avgust 2019.

Medveđa – Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić posetio je opštinu Medveđa i razgovarao sa rukovodstvom o načinima za unapređenje usluga koje opštinska uprava pruža i projektima za bolji život građana te opštine.

Kroz Fond za lokal Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ova opština dobila je skoro 1,5 miliona dinara za modernizaciju rada opštine, tačnije nabavku računarske opreme.

„Reformišemo celokupnu upravu i svaki proces rada da bismo bili bolji za sve naše građane i razumem da je izazov da odgovorite na sve promene kada nemate dovoljno kapaciteta“, rekao je Ružić.

On je dodao da upravo zato postoji ovaj Fond Ministarstva i drugi projekti na kojima Ministarstvo radi.

„Od prošle godine smo konačno u mogućnosti da konkretno pomognemo opštinama da reše dosadašnje probleme i krenu u promene i tako budemo brži, uslužniji za naše građane“, rekao je Ružić i istakao da se sa rukovodstvom opštine Medveđa razgovaralo i o finansiranju uspostavljanja eParlamenta.

Imajući u vidu multietnički sastav opštine, on je ukazao da je upravo to kvalitet više toj opštini, ali i veća odgovornost da usluge budu dostupne svakoj manjini.

„Četiri zakona smo doneli prošle godine koji se direktno tiču manjina, omogućavaju ispisivanje toponima na jeziku manjine, daju prednost pripadnicima manjine pri zapošljavanju i omogućavaju dobrovoljan upis nacionalne pripadnosti u matične knjige“, podvukao je Ružić i rekao da očekuje da će sprovođenje politike koju donosi vlada biti brža i efikasnija na lokalu.

Izvor: Danas i Koordinaciono telo