Arhiva vesti
                   

ZA ENERGETSKU EFIKASNOST PRIJAVILO SE 20 BUJANOVČANA - PARA IMA ZA 107 DOMAĆINSTAVA

24. Avgust 2022.

Bujanovac – Beograd -  Za sufinansiranje poboljšanja energetske efikasnosti kuća i stanova (zamena stolarije, izolacija, kotlovi, solarni paneli) iz budžeta Opštine Bujanovac prijavilo se svega 20 građana, a nadležni poručuju da novca ima za čak 107 domaćinstava.

Opština je odlučila je da produži rok za podnošenje prijava do 7. septembra, umesto ranije utvrđenog 24. avgusta.

Jedna od najzaslužnijih što građani Bujanovca imaju na raspolaganju više od 13 miliona dinara subvencija kroz Program energetske sanacije, načelnica opštinskog Odeljenja za razvoj i investicije Fazila Azemović, kaže da će se rok produžavati dok god broj prijava ne bude zadovoljavajući.

Naglasila je da zbog ovakvog stanja Opština neće dobijati sredstva od Ministarstva za energetiku u narednim godinama, te da će se krenuti u aktivnu kampanju animiranja stanovništva da učestvuju u programu.

„Neverovatno je da nema dovoljno prijavljenih, a uslovi nikad nisu bili blaži. Za razliku od prošle godine legalizacija objekta više nije neophodna, traži se zadnji račun za struju i određene izjave. Moguće je da građani jednostavno nemaju novca da obezbede sufinansiranje sa njihove strane,  a mi pokušavamo da utvrdimo tačan razlog što se ne prijavljuju, pa da otklonimo sve prepreke ukoliko je moguće“,  kaže Azemović.

Po njenim rečima, mnogo veće Vranje ima ukupno 104 prijave.

„Na stranu druge opštine i gradovi, mi želimo da što veći broj naših građana iskoristi ovu mogućnost. Predsednik opštine Nagip Arifi je dao nalog da se maksimalno angažujemo na animiranju ljudi da konkurišu i dobiju novac“, kaže načelnica.

Zainteresovani se mogu javiti u Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj (broj 306) u Opštini Bujanovac.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo