Arhiva vesti
                   

ZA 77 PROJEKATA LOKALNIH SAMOUPRAVA 489,3 MILIONA DINARA

23. April 2019.

Beograd - Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije Branko Ružić potpisao je ugovore sa 63 gradonačelnika i predsednika opština koji će omogućiti realizaciju 77 projekata u lokalnim samoupravama vrednim gotovo pola milijarde dinara.

Ružić je istakao da se projekti, koji će doprineti razvoju opština i gradova na dobrobit građana, između ostalog, odnose na izgradnju infrastrukture, uvođenje e-uprave, organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija.

Prema njegovim rečima, novina u odnosu na prošlogodišnji konkurs jeste finansiranje projekata smanjenja rizika od elementarnih nepogoda.

On je podsetio na to da je Ministarstvo 13. marta ove godine raspisalo javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu projekata koji će se delimično ili u potpunosti finansirati iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave.

Ministar je precizirao da su sredstva u Fondu ove godine uvećana za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu i iznose 489.365.000 dinara, i dodao da je na javni poziv prijavljeno 200 projekata, ali da je zbog ograničenih sredstava odobreno njih 77.

Izvor: Blic i Koordinaciono telo