Arhiva vesti
                   

VULIN U BAZI JUG: VS U POTPUNOSTI KONTROLIŠE SRPSKU TERITORIJU

11. Septembar 2017.

Bujanovac - Vojska Srbije u potpunosti kontroliše srpsku teritoriju, čuva bezbednost, svakodnevni način života i nikada ni na koji način neće dozvoliti da se bilo kakva politička nestabilnost preliva na našu teritoriju, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon obilaska baze "Jug".

"Šta god da se dešva u našem okruženju, bez obzira da li se nalazi iza granice ili administrativne linije, nestabilnost neće imati prostora - na prostoru koji kontroliše Vojska Srbije", istakao je Vulin.

Vojska Srbije je, prema rečima ministra  vojnog, garant mira, stabilnosti i to ne samo na prostoru Srbije, već u celom regionu, a naše državno rukovodstvo može sa ponosom da govori o svojoj vojsci i da sa ponosom kaže da je Srbija faktor mira i stabilnosti, između ostalog, baš zato što Vojska tako uspešno ispunjava svoje ustavne obaveze.

Jedan od razloga zašto je to tako, naglašava Vulin, jeste i baza "Jug", kao i orijentacija naše vojske dauvek bude spremna za mirovne operacije i da borbenu gotovost i obuku svih svojih pripadnika uvek drži na najvišem mogućem nivou.

"Baza "Jug" svakako je jedan od najvažnijih objekata naše vojne infrastrukture, posebno kada je u pitanju obuka za multinacionalne operacije. Vojska Srbije je u multinacionalnim mirovnim operacijama, čuvanja mira u čitavom svetu pokazala da može da se meri sa bilo kojom velikom svetskom armijom", rekao je Vulin.

Gde god da su išli naši pripadnici, ističe ministar, o njima se govorilo kao o dobrim ljudima, izuzetnim starešinama i izuzetno obučenim vojnicima.

Izvor: Tanjug i Koordinaciono telo