Arhiva vesti
                   

VULIN: PRIPADNICI VOJSKE ĆE UZ POVIŠICU ODMAH OSETITI BOLjI ŽIVOT

30. Avgust 2017.

Bujanovac, Preševo, Vranje - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u Vranju da je situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti u opštinama Bujanovac, Preševo i Vranje stabilna i mirna, te da Vojska Srbije neće dozvoliti „prelivanje nikakvih negativnih političkih uticaja na ovom prostoru".

Ministar odbrane je u Vranju ponovio da će pripadnicima Vojske Srbije do kraja godine plate biti povećane za 10 odsto, što bi trebalo da doprinese da se u vojsci „odmah oseti da se živi bolje".

„To neće biti jedina mera za poboljšanje životnog standarda pripadnika vojske, hoćemo da vojnički poziv učinimo prestižnim kao što je nekada bio", rekao je Vulin prilikom obilaska kasarne „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog" u Vranju.

Ministar Vulin je naveo da se pripadnici Vojske Srbije odlično nose sa svim bezbednosnim izazovima, ali i sa migrantskom krizom.

Vulin je naveo da su pripadnici Četvrte brigade kopnene vojske, smešteni u Vranju, u čijoj je nadležnosti i Kopnena zona bezbednosti u „politički posebno osetljivoj zoni odgovornosti", kao i da oni sve svoje zadatke obavljaju profesionalno.

Ministar Vulin izjavio je danas da će Vojska Srbije (VS) imati vežbe sa „svima od kojih možemo nešto da naučimo".

Vulin je kazao da će vojni poligon u selu Vrtogoš kod Vranja, po završetku radova 2018. godine, biti regionalni centar za obuku pripadnika Vojske Srbije. On je istakao da je u uređenje poligona do sada je uloženo 59,7 miliona dinara, da bi trebalo da se uloži još 212 miliona dinara, kao i da je još oko 500.000 dolara donacija Sjedinjenih Američkih Država.

Prema njegovim rečima, poligon u selu Vrtogoš koristiće se za obuku u okviru kapacitata vojne baze „Jug" kod Bujanovca, koja je namenjena za obuku pripadnika Vojske Srbije za učešće u međunarodnim mirovnim operacijama.

Poligon u Vrtogošu obišao je zajedno sa ministrom odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Izvor: Beta i Koordinaciono telo