Arhiva vesti
                   

VULIN: EU NAJVEĆI DONATOR ZA CENTAR U PREŠEVU

21. Jun 2017.

Preševo - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, rekao je na obeležavanju dve godine rada Prihvatnog centra u Preševu da je u taj centar „uloženo više od tri miliona evra od donacija i da Vlada Srbije nije imala teret budžetskih davanja u migrantskoj krizi".

„Najveći donator je bila Evropska unija, zatim naši bilateralni donatori, Japan, Norveška, Koreja, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, a velika direktna pomoć stigla je i od Nemačke koja je kroz razne projekte mnogo uložila kako u Preševo, tako i u čitavu Srbiju", rekao je Vulin.

Kako je navelo Ministarstvo rada, Vulin je kazao da je na početku cilj bio da se migranti zbrinu, da bi sa razvijanjem krize počelo da se radi i na njihovoj zaštiti, pravnoj i zdravstvenoj, kako bi se oni osećali dostojanstveno u Srbiji.

„Ovo je zemlja kroz koju je prošlo milion ljudi bez ijednog incidenta, zahvaljujući radu svih službi i svih ministarstava i ogromnoj podršci svih građana", rekao je on.

Vulin je dodao da to ne bi bilo moguće bez učešća svih pripadnika MUP-a, Vojske Srbije, Minirstava odbrane i zdravlja.

Izvor: RTV, N1 i Koordinaciono telo