Arhiva vesti
                   

VUČIĆ: MEDVEĐA I SIJARINSKA BANjA SU SRBIJA, BILE SU I BIĆE

1. Mart 2019.

Medveđa – Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić posetio je Jablanički okrug. Vučić je tom prilikom poručio da će Medveđa i Sijarnska Banja, ostati Srbija i da će država u taj deo ulagati znatna sredstva za sređivanje ovog prirodnog bisera, a ne samo juga Srbije.

„Malopre mi je predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković rekao nešto što je pametno i apsolutno tačno, da se mnogo više mi nego sami Albanci bavimo izjavama i raznim glupostima koje slušamo od prištinskih političara. Nisam od onih koji se svaki dan bave takvim izjavama. Ali sam došao i danas ovde da kažem, i to ću da ponovim u Medveđi, dakle, da nemate nikakvih sumnji oko bilo čega i bilo koga, dakle, Medveđa je Srbija, Sijerinska Banja je Srbija. Bili su i biće Srbija uvek“ rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da u rešavanju problema, uključujući Kosovo i Metohiju, najvažniji rezultat, ali da u suočavalju sa izazovima ima drugačiji stil od ostalih -  ne voli da preti, da junači, već gleda samo ono što piše na semaforu.

„Ljudima koji žive ovde, a poreklom su sa Kosova i Metohije, poručujem da ne brinu, da će rezultati biti u korist Srbije“, poručio je Vučić.

Kako je rekao, ne brine ga ekonomski napredak Srbije, već apetiti pojedinih iz Prištine. Naglasio je da smo suočeni sa iracionalnim rukovodstvom u Prištini i da se ne zna šta sve može očekivati od njih.

 „Naš cilj je da čuvamo mir i stabilnost“ rekao je Vučić.

Predsednik Vučić obišao je i Dom zdravlja u Medveđi, u čiju rekonstrukciju je država uložila 41 milion dinara, a najavio je mogućnost dolaska velikog kineskog investitora u rudnik Lece.

Izvor: 24 sata, RTS i Koordninaciono telo