Arhiva vesti
                   

VRTIĆ ZA TREĆE DETE BESPLATAN

16. Mart 2017.

Bujanovac - Za celodnevni boravak za jedno dete u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u Bujanovcu  roditelji mesečnp plaćaju dve hiljade i  600 dinara za prvo dete, 20 procenata manje za drugo, odnosno  dve hiljade i 80 dinara, dok je za treće dete, ukoliko i prva dva idu u vrtić, besplatno, rekla je pedagog ove ustanove Vesna Aleksić.

Za treće dete, ako je samo ono upisano u vrtić, cena je hiljadu i 300 dinara, a za četvrto i svako naredno dete upis je besplatan.

Za decu samohranih roditelja  i korisnika materijalne pomoći, iznos je umanjen za 50 odsto, tako da roditelji  plaćaju po 1300 dinara, dok deca vojnih ratnih invalida, bez roditeljskog staranja i ometena u razvoju pohadjaju vrtić besplatno.

Cena poludnevnog boravka je 900 dinara, dok je cena za predškolce na celodnevnom boravku 2080 dinara.

Bujanovačka Predškolska ustanova „Naša radost“ jedina je specijalizovana ustanova u opštini, čija je osnovna delatnost društvena briga o deci predškolskog uzrasta.

Ona je prva i veoma značajna karika u sistemu vaspitanja i obrazovanja dece.

Obezbeđuje dnevni boravak mališana uzrasta od jedne do sedam godina i realizuje programske zadatke u okviru vaspitno-obrazovnog rada, preventivno zdravstvene i socijalne zaštite dece, i realizuje pipremni predškolski program za mališane u godini pre polaska u školu.

Tokom ove godine, različitim oblicima obuhvaćeno je ukupno 531  dete od jedne do 7 godina u 43 vaspitne grupe.

Vrtić pohađaju srpska, albanska i romska deca.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo