Arhiva vesti
                   

VOJNE ŠKOLE I AKADEMIJE UPISALO TRIDESET DVOJE MLADIH IZ JABLANIČKOG OKRUGA

19. Avgust 2019.

Medveđa – Svečani ispraćaj za trideset dvoje budućih učenika i studentata vojnih škola, gimnazija i akademija sa područja Jablaničkog okruga, priređen je u Skupštini grada Leskovca.

U Srednju stručnu vojnu školu primljeno je 14, u Vojnu gimnaziju 8, u Vojnu akademiju 11, odnosno sa teritorije grada Leskovca 18 kandidata, iz Vlasotinca i Lebana po 5, iz Medveđe 3 i iz Bojnika 1 kandidat.

Jedini sa ovog područja koji je upisao studije na VMA i  jedan je od 25 u Srbiji, Stefan Cvetković kazao je da poziv vojnog lekara nije lak kao recimo oficira i da ga zanima isključivo medicina.

„Naše je da učimo i radimo kako bi došli do najvećih visina“, poručio je ovaj mladi momak koji je prethodno završio Vojnu gimnaziju.

Prisutne je pozdravio i načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković i tom prilikom naglasio da su kriterijumi za upis veoma strogi ali da godinama unazad Centar Ministartva odbrane Leskovac prednjači po broju kandidata, a tako je bilo i ovoga puta.

„Vojnička uniforma je ponovo popularna jer nas podseća na slavne dane naše prošlosti, a našim precima možemo se ponositi, samo ako se oni nas ne stide“, naglasio je pukovnik Marković.

On je izrazio očekivanje da će svi kandidati uspešno savladati sve prepereke i steći sva potrebna znanja i veštine za rod i službu koju su izabrali.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo