Arhiva vesti
                   

VLADA ŠVAJCARSKE SA 240.000 EVRA PODRŽAVA UNAPREĐENjE SOCIJALNE ZAŠTITE NA JUGU SRBIJE

8. Juli 2020.

Medveđa – Medveđa, Babušnica, Bela Palanka, Prokuplje i Surdulica su opštine u kojima će u narednih godinu dana biti realizovan projekat uspostavljanja efikasnog i održivog sistema socijalne zaštite na lokalnom nivou, u okviru programa Swiss PRO. Korisnici projekata će biti i stanovnici Blaca, Kuršumlije i Žitorađe.

Uz podršku Vlade Švajcarske vrednu 240.000 evra i doprinos lokalnih samouprava u iznosu od oko 73.000 evra, biće povećani dostupnost i kvalitet usluga socijalne zaštite za više od 1.400 građana i građanki iz ranjivih društvenih grupa.

Lokalne samouprave će samostalno ili u partnerstvu sa centrima za socijalni rad, domovima zdravlja ili drugim lokalnim samoupravama realizovati projekte u oblasti pružanja usluga pomoći u kući, savetodavnih i socio-edukativnih usluga, terapijskih usluga koje uključuju senzornu sobu, kao i jedan projekat kojim se obezbeđuje predah smeštaj za osobe sa invaliditetom.

Realizacijom ovih projekata će biti poboljšan položaj i socijalna uključenost pripadnika ranjivih grupa, pre svega starijeg stanovništva, odraslih osoba sa invaliditetom, dece sa invaliditetom i njihovih porodica, dece i mladih sa smetnjama u razvoju i problemima u ponašanju, kao i korisnika socijalne zaštite iz ruralnih područja.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo