Arhiva vesti
                   

VIŠAK PROSVETNIH RADNIKA U JEDANAEST ŠKOLA BUJANOVCA I PREŠEVA

30. Avgust 2017.

Bujanovac, Preševo - Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je spisak viška radnika u osnovnim i srednjim školama Srbije koji se, između ostalog, odnosi na 11 škola u opštinama Bujanovac i Preševo, piše portal Titulli.com.

U školama u kojima se nastava odvija na albanskom jeziku, tehnološki višak je proglašen u srednjoj školi „Sezai Suroi” u Bujanovcu, osnovim školama „Muharem Kadriu” u Velikom Trnovcu, „Naim Frašeri” u Bujanovcu, „Desanka Maksimović” u Biljači i „Miđeni” u Muhovcu.

Tehnološkog viška, po ovom spisku, u Preševu ima u Gimnaziji „Skenderbeg”, osnovnim školama „Selami Halači” u Oraovici , „Dituria” u Crnotincu, „9. maj” u Reljanu, „Abdula Krašnica” u Miratovcu i „Zenel Hajdini” u Rajincu.

Za one koji će ostati bez posla obezbeđena je finansijska nadoknada u vidu otpremnine, a ovaj spisak ažuriraće se do početka školske godine, piše ovaj informativni portal na albanskom.

Po ovom spisku, u školskoj 2017/2018. godini za tehnološki višak proglašeno je 4.473 prosvetnih radnika u Srbiji, zbog sve manjeg broja učenika u školama.

Izvor: Vranjske, Tituli i Koordinaciono telo