Arhiva vesti
                   

VAKCINACIJA BEZ ZAKAZIVANjA POČELA U BUJANOVCU NA TRI LOKACIJE

26. Mart 2021.

Bujanovac - Imunizacija bez zakazivanja preko e-Uprave je juče počela u Bujanovcu. Ekipe Doma zdravlja su obilazile gradska naselja, a jedan punkt je bio otvoren i na Odeljenju medicine rada u ovoj ustanovi, a ne na Ekonomskom fakultetu kako je planirano.

„Ekipa je najpre išla u ulice Jaćima Đošića i Gnjilanaki put, a obilazili smo i seoske sredine. Obezbedili smo 500 doza vakcine Astra Zeneka i krenuli smo oko 9 časova. Ova vakcina je potpuno bezbedna, uostalom njome su se vakcinisali britanski premijer i engleska kraljica. Istovremeno, građani se bez zakazivanja mogu vakcinisati i u Domu zdravlja, na Medicini rada. Važno je animirati ljude jer vakcinacija je jedini način da pobedimo pandemiju“, kazala je dr Daliborka Pavlović, direktorka Doma zdravlja.

Dodala je da je ustanova pokušala da sa predsednicima mesnih zajednica napravi spiskove ljudi koji žele da se vakcinišu ali nemaju mogućnost da se prijave.

„Nismo naišli na saradnju da predsednici MZ prijavljuju ljude, ili da nama donose spiskove pa da mi to uradimo. Sada najpre želimo da građanima objasnimo da su sve vakcine bezbedne, a cilj je da se imunizuje što više građana“, kazala je direktorka.

Imunizacija preko e-Uprave se nastavlja na Ekonomskom fakultetu, a u Dom Zdravlja je stigla  i Fajzerova vakcina.

„Juče se vakcinisalo 240 građana. Od početka imunizacije obe doze je primilo  oko 2.000 ljudi, dok je preko 3.000 primilo prvu dozu, što znači da smo podelili preko 7.000 doza vakcina“, kazala je dr Pavlović.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo