Arhiva vesti
                   

USKORO ZVANIČNO OTVARANjE “STREET WORKOUT PARK-A“ U MEDVEĐI

3. Jun 2020.

Medeveđa - Aktivno uključivanje mladih u bavljenje fizičkom aktivnošću i negovanje zdravog načina života se realizuje  projektom “Street workout park” koji finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Projekat opštine Medveđa podržalo je nadležno Ministarstvo sa 3.244.200,00 dinara, dok je učešće lokalne samouprave 342.000,00 dinara. Projektom je predviđeno uređenje prostora u Zoni sporta C4, u okviru školskog dvorišta TŠ „Nikola Tesla“u Medveđi, gde bi mladi, ali i svi oni koji se na bilo koji način bave rekreacijom, kvalitetno provodili svoje slobodno vreme baveći se sportom na otvorenom.

U okviru prostora predviđenog za uređenje parka za vežbanje, postoje teniski teren, mini pič za mali fudbal, trimstaza u dužini oko 600 metara, koja bi trebalo da se „presvuče”  mekanom gumenom podlogom, uz napomenu da se na svakih 50 metara nalaze  sprave za vežbanje koje imaju detaljni opis kako se vežbe izvode. Zona sporta i rekreacije je osvetljena LED svetiljkama, a za one koje bi da se odmore postavljene su i klupe, kao i kante za otpatke, kako bi se povelo računa o urednom i čistom prostoru za bavljenje sportom.

S obzirom da će sprave biti dostupne svima, kako redovnoj populaciji, tako i osetljivim grupama, najviše će koristiti uzrastu od 15 do 30 godina, što će, uz savet lekara i ostalih stručnih lica, nastavnika i profesora fizičke kulture, direktno uticati na njihov pravilan rast i razvoj.

„Posebnu pažnju obraćamo na zdravlje naših mladih sugrađana. Nadamo se da ćemo ovim projektom mlade odvojiti od televizora, monitora i telefona, kako bi što više vremena provodili u zdravom ambijentu i na čistom vazduhu. Bavljenje sportom je izuzetno važno za naše zdravlje” rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Zvanično otvaranje “Street workout park-a” je predviđeno  za 11. jun, kada se očekuje poseta ministra omladine i sporta, Vanje Udovičića ili u njegovom odsustvu, zvaničnika iz pomenutog ministarstva.

Izvor: Info centar juga i Koordinaciono telo