Arhiva vesti
                   

USKORO PROGRAM VLADE REPUBLIKE SRBIJE O PODRŠCI ZA ZAPOČINjANjE BIZNISA

13. Septembar 2019.

Beograd - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je izjavio da je važno spajati mlade inovativne kompanije s velikom industrijom i najavio da će uskoro početi program Vlade Srbije o podršci osobama koje započinju biznis.

Čadež je rekao u izjavi za TV Prva da je država Srbija obezbedila dobar program podrške kompanijama koje se bave inovacijama, pre svega start-apovima, ali i onima koje već postoje.

„Uskoro treba da počne program Vlade Srbije kad je u pitanju podrška ljudima koji započinju biznis i karijeru. Već postoje programi u okviru Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije, koje kompanije mogu da koriste od strane države", rekao je Čadež i pozvao sve osobe s idejom da dođu u PKS kako bi dobili pomoć.

Na pitanje kada će Srbija početi da daje kapital mladim kompanijama, Čadež je rekao da nešto slično već postoji, imajući u vidu da naučno-tehnološki park u sebi sadrži takozvani biznis i start-ap inkubator, u okviru kojeg posluju  „fenomenalne mlade kompanije".

 „Ono što je bitno je da mlade inovativne kompanije spojimo s velikom industrijom. Njima su potrebna nova rešenja", rekao je Čadež.

Izvor: Poslovno jutro i Koordinaciono telo