Arhiva vesti
                   

USKORO POČINjE REKONSTRUKCIJA STOČNE PIJACE U BUJANOVCU

15. Maj 2018.

Bujanovac-Opštinsko veće izdvojilo je 2,1 milion dinara iz budžetske rezerve za izradu projekte dokumentacije za rekonstrukciju stočne pijace-projekat vredan 35 miliona dinara koji bi, prema očekivanju opštinskih vlasti, trebalo da se finansira iz fondova Evropske banke.

Predsednik opštine, Šaip Kamberi, rekao je da je opština Bujanovac ušla među pet lokalnih samouprava u Srbiji čiji su predloženi projekti prošli prve faze procene, što daje razlog za optimizam i drastično povećava šanse za dobijanje sredstava. Kamberi je istakao i da je obezbeđivanje projektne dokumentacije praktično poslednji uslov.

“Veliki broj meštana naše opštine živi od stočarstva i upućeni su na tu pijacu, a zbog lošeg stanja tog prostora dešava se da sanitarna i veterinarska inspekcija zatvaraju pijacu i na više meseci. Ovim projektom bi ispunili sve sanitarne uslove i dobili jedan potpuno opremljen prostor”, istakao je Kamberi na sednici Opštinskog veća.

Iz budžetske rezerve izdvojeno je ukupno 5,5 miliona dinara, pored dokumentacije za stočnu pijacu, ovim novcem će, pored ostalog biti finansirana i izrada dokumentacije za projekte renoviranja i sancije dve škole, u selu Klenike i u Bujanovcu.

Izvor: Jug pres i Koordinaciono telo