Arhiva vesti
                   

USKORO IZGRADNjA GRANIČNOG PRELAZA PREŠEVO – TABANOVCE

13. April 2018.

Preševo, Beograd - Ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa zamenikom predsednika Vlade Republike Makedonije Kočom Anđuševim o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza Preševo-Tabanovce, pri čemu je dogovoreno da se ubrzaju pripreme za izgradnju pomenutog prelaza, koji će omogućiti da se sve granične i carinske procedure obavljaju samo u jednoj železničkoj stanici - Tabanovce, čime će se skratiti vreme zadržavanja vozova.

„Dogovorili smo se da ubrzamo ovaj projekat, koji podržava i EU, i da počnemo što pre, ako je moguće već u 2019. godini, da gradimo zajednički granični prelaz, budući da se već završava kompletna projektno-tehnička dokumentacija,” izjavila je ministarka Mihajlović.

Zamenik predsednika Vlade Republike Makedonije Anđušev je kazao da je formiranje jedinstvenog graničnog prelaza u stanici Tabanovce u interesu obe zemlje i njenih građana, da je na sastanku razgovarano i o potencijalnom zajedničkom finansiranju, kao i o mogućnosti da radovi počnu već u 2019. godini.

Izvor: Beta i Koordinaciono telo