Arhiva vesti
                   

USAID I RAS OBELEŽAVAJU USPEH U UNAPREĐENjU KONKURENTNOSTI FIRMI U JUŽNOJ I JUGOZAPADNOJ SRBIJI

28. Mart 2018.

Beograd - Razvojna agencija Srbije (RAS) i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) će danas svečano predstaviti rezultate i obeležiti uspešnu realizaciju Projekta za razvoj privatnog sektora (PSD), koji su sprovodile u protekle četiri godine.

Projekat za razvoj privatnog sektora vredeo je 4 miliona dolara i bio je namenjen jačanju firmi iz privatnog sektora u 12 opština ekonomski ugroženih područja južne i jugozapadne Srbije: Vranje, Leskovac, Novi Pazar, Preševo, Bujanovac, Medveđa, Raška, Sjenica, Tutin, Priboj, Prijepolje i Nova Varoš.

Projekat je obezbedio usluge za 184 mala i srednja preduzeća (MSP) i osam poslovnih udruženja i klastera, u vidu preduzetničke obuke, mentorstva, dodele bespovratnih sredstava za kupovinu opreme, kao i mogućnosti učešća na međunarodnim trgovinskim sajmovima.

Kako je najavljeno, planirano je da se prisutnima obrate ambasador SAD u Republici Srbiji Kajl Skat, v.d. direktora Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić, direktor Sektora za planiranje i razvoj RAS Ana Žegarac, kao i predstavnik Ministarstva privrede Republike Srbije.

Nakon uvodnih obraćanja, uslediće panel diskusija o rezultatima projekta, na kojoj će učestvovati predstavnici regionalnih razvojnih agencija i korisnici projekta. 

Izvor: Vesti onlajn i Koordinaciono telo