Arhiva vesti
                   

URSTAD: POBOLjŠATI SARADNjU LOKALNIH VLASTI I BEOGRADA

7. Decembar 2007.

Bujanovac - Šef Misije OEBS u Srbiji Hans Ola Urstad izjavio je da je važno da predstavnici lokalne zajednice na jugu Srbije nastave i poboljšaju saradnju s vlastima u Beogradu, kao i da se poboljša i funkcionisanje i efikasnost u radu Vladinog koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu.
- Na to su nam ukazali predstavnici i srpske i albanske nacionalne zajednice, s kojima smo razgovarali u Bujanovcu - rekao je juče ambasador Urstad novinarima u Bujanovcu, na konferenciji povodom šest godina Misije OEBS na jugu Srbije. Konferenciji za novinare prisustvovali su ambasador Velike Britanije u Srbiji Stiven Votsford i zamenici ambasadora SAD, Italije i Austrije Dženifer Braš, Karlo Lo Kašo i Urlike Hartman.
- Srbija je i dalje važan strateški partner za nove investitore, ali je neophodno da nastavi sa evropskim integracijama i što pre postane član Evropske unije - ocenio je ambasador Votsford. On je precizirao da predstavnici lokalnih zajednica u ovom, ali i u drugim delovima Srbije, "treba svojim inicijativama da doprinesu poboljšanju slike i stabilnosti regiona, jer investitori nemaju razumevanja da ulažu tamo gde će njihov kapital biti nestabilan".