Arhiva vesti
                   

URSTAD: DOBRE VESTI SA JUGA

5. Novembar 2008.

BUJANOVAC - Napori koji se čine na jugu Srbije u interesu su i albanske strane i bilo bi dobro da i oni učestvuju u radu Koordinacionog tela, izjavio je danas u Bujanovcu za FoNet šef misije OEBS u Srbiji Hans Ola Urstad.

Urstad je rekao da je zadovoljan kada vidi da dolazi do pomaka i da se stvari na jugu Srbije kreću u dobrom pravcu.

"Vidim da postoji neka nova energija vezana za rešavanje stvari na jugu Srbije, a zadovoljan sam i činjenicom da je šef Koordinacionog tela Milan Marković ubrzo posle nedavnog boravka, ponovo bio na jugu Srbije", naglasio je Urstad.

Takva aktivnost već neko vreme nije viđena na jugu Srbije."Sada sam optimističniji da će se pokrenuti mnoge stvari na jugu Srbije koje dugo čekaju na rešenje", rekao je Urstad.

Dobra vest je interesovanje predsednika tri opštine na jugu Srbije za učešće u radu Koordinacionog tela, rekao je Urstad i izrazio zadovoljstvo zato što su otklanjani problemi oko priznavanja diploma sa pečatom UNMIK.

"Prilično sam optimističan zbog nove energije, ali potrebno je još dosta pažnje posvetiti ovom regionu kao i drugim regionima u Srbiji, poput jugozapadnog dela koji takođe spada u nerazvijena područja. To će biti u centru interesovanja naše misije u Srbiji", poručio je Urstad.