Arhiva vesti
                   

UDRUŽENjE NOVINARA SRBIJE (UNS) RASPISALO KONKURS ZA NOVINARSKE NAGRADE (ROK: 28. NOVEMBAR 2019)

13. Novembar 2019.

Udruženje novinara Srbije (UNS) je raspisalo konkurs za novinarske nagrade za 2019. godinu – za životno delo i za najbolje novinarske radove objavljene u medijima u periodu od 10. decembra prošle do 10. decembra ove godine.

Predloge treba dostaviti najkasnije do 13. decembra, a nagrade će biti uručene na Dan UNS-a, 21. decembra.

Nagrada za životno delo dodeljuje se za ukupan rad i zapažen doprinos novinarstvu, a nagrada za uređivanje  „Dimitrije Davidović” za najbolji godišnji uređivački koncept i ostvarenje.

Nagrada za novinarsko stvaralaštvo „Laza Kostić” dodeljuje se prema oblicima novinarskog izražavanja u kategorijama vest i izveštaj, reportaža, fotografija i televizijski snimak i karikatura (i novinarska satira).

Za komentar ili kolumnu dodeljuje se nagrada „Bogdan Tirnanić“, a specijalna nagrada   

„Žika M. Jovanović” daje se za doprinos istoriji štampe i novinarstva, za teorijske radove o novinarstvu i publicističko delo.

Među nagradama za koje je raspisan konkurs je i Zlatna povelja UNS, za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije.

U toku je i konkurs za nagradu UNS-a „Aleksandar Tijanić”, za borbenost u novinarskom izražavanju, koja se od 2015. godine dodeljuje za tekstove, priloge objavljene u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima, ali i za novinarski potez koji bi zavredeo tu nagradu.

Za nagradu mogu da konkurišu novinari koji rade u medijima u Srbiji, a radovi moraju biti objavljeni u periodu od 28. novembra 2018. godine do 28. oktobra 2019. godine.

Kandidata za nagradu mogu predložiti novinari i drugi građani, kao i organizacije registrovane u Srbiji.

Rok za slanje predloga je 28. novembar, a ime dobitnika biće objavljeno 13. decembra.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 2.000 evra u dinarskoj protiv vrednosti i biće uručena na dodeli godišnjih nagrada UNS, saopštilo je Udruženje.

Dodatne informacije o konkursu su dostupne na vebsajtu Udruženja novinara Srbije

http://uns.org.rs/sr/konkurisi/nagrade/88263/konkurs-za-godisnje-nagrade-udruzenja-novinara-srbije.html

Izvor: Udruženje novinara Srbije (UNS) i Koordinaciono telo