Arhiva vesti
                   

UČESNICE YOUTH BUILD PROGRAMA „ZAPOŠLjAVANjE MLADIH ŽENA U IT SEKTORU” U STUDIJSKOJ POSETI BEOGRADU

25. Novembar 2015.

Bujanovac - Projekat “Zapošljavanje mladih žena u IT sektoru” započet je sa idejom da mlade žene iz manje razvijenih sredina dobiju priliku da prilagođavanjem svog znanja tržištu rada stvore mogućnosti za nove poslove i pokretanje sopstvenog biznisa u perspektivnoj IT industriji. One uskoro završavaju intenzivnu obuku za izradu i održavanje veb sajtova. Projekat podrazumeva i obuku za lokalni aktivizam, koju su sve učesnice uspešno prošle.

Ono što im sada predstoji je studijska poseta Beogradu koja će biti realizovana od 25. do 27.novembra 2015.godine.

U okviru posete, 30 mladih žena imaće priliku da upozna i razmeni mišljenja sa vodećim stručnjacima iz oblasti IT-a, ženama preduzetnicama koje su se već ostvarile i koje predstavljaju samo dodatnu motivaciju da učesnice ovog programa nastave da grade svoju karijeru u ovoj sferi.

Učesnice ovog programa posetiće kompaniju Microsoft i njihov Centar za razvoj, razgovaraće sa inženjerkama Microsoft-a, a njihov tim predstaviće im BizSpark program za StartUp-e.

Takođe, posetiće i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i  Kuću ljudskih prava.

Učesnice programa dobiće praktične savete kako da upotrebe novostečene IT veštine, upoznaće se sa funkcionisanjem start-up biznisa i konkretnim koracima ka preduzetništvu.

Projekat „Zapošljavanje mladih devojaka u IT sektoru“ sprovodi Udruženje građana za demokratiju i građansko obrazovanje „Građanske incijative“ a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Izvor: Resurs centar i Koordinaciono telo