Arhiva vesti
                   

UČEŠĆE MEDVEĐE U DRUGOJ FAZI EVALUACIJE PROJEKTA „INSTITUCIONALNA PODRŠKA SKGO“

26. Januar 2018.

Beograd, Medeveđa - Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić je učestvovao na evaluaciji projekta „Institucionalna podrška SKGO-faza 2“, koja se u Beogradu održavala od 22. do 25. januara.

Arsić je o ovoj temi razgovarao sa dva evaluatora, jednim iz Švajcarske i jednim iz Srbije, koji su pokušali da razmene iskustva o sprovođenju projekta.

Pomenuti projekat je nastavak uspešno sprovedene institucionalne podrške SKGO u periodu od 2010 do 2014 godine, uz podršku Švajcarkse agencije za razvoj i saradnju, u okviru koje će se obezbediti kontinuirani uticaj jedinica lokalnih vlasti na razvoj nacionalnih javnih politika i propisa koji se odnose na njih.

Učesnici projekta će nastojati da obezbede i osnovnu podršku implementaciji usvojenih propisa kroz saradnju sa lokalnim samoupravama, a u okviru organa i tela SKGO i u direktnoj komunikaciji sa gradovima i opštinama.

Najvažnije aktivnosti i rezultati sprovedeni ili podržani kroz institucionalnu podršku SKGO uključuju finansiranje lokalne samouprave, javnu svojinu lokalne samouprave, ozakonjenje bespravno izgrađenih objekata, planiranje i izgradnju, programski budžet, dualno obrazovanje, javno zdravlje i drugo

Tokom 4 godine realizovanja ovog projekta, a u cilju zastupanja i zaštite interesa opština i gradova, SKGO je aktivno učestvovala u sačinjavanju ili izmeni oko 40 zakonskih, programskih ili strateških nacionalnih dokumenata.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo