Arhiva vesti
                   

U VOJNOJ BAZI “JUG” VEŽBA VOJSKI OSAM DRŽAVA

21. Mart 2014.

Bujanovac – Vojni ataše ambasade SAD u Srbiji, Pol Brocen, i predstavnici Nacionalne garde grada Ohaja razgovarali su juče sa predsednikom opštine Bujanovac, Nagipom Arifijem, o predstojećoj multinacionalnoj vežbi, koja će biti održana u bazi srpske vojske „Jug“. Arifi je posle sastanka izjavio da su ga pripadnici američke vojske obavestili da će u junu u vojnoj bazi kod Bujanovca biti održana međunarodna vojna vežba u kojoj će, pored pripadnika Vojske Srbije i američkih marinaca, učestvovati još šest oružanih snaga zemalja u okruženju i Azerbejdžana.

„Međunarodna vežba biće održana u Bujanovcu i o tome su danas predstavnici američke vojske sa mnom razgovarali da bi na vreme bio obavešten civilni sektor. U vežbi će učestvovati oko 80 vojnika iz američke vojske, od čega su 75 američki marinci i pet vojnika, verovatno visokog ranga, iz Nacionalne garde Ohaja, sa kojom Vojska Srbije već sarađuje“, kazao je Arifi.

On je naveo da će u međunarodnoj vežbi učestvovati i 60 vojnika iz srpske vojske, 30 iz Albanije, 30 iz Azerbejdžana, po 25 iz Makedonije i Rumunije, kao i pripadnici vojske Slovenije i Hrvatske.

Izvor: Politika