Arhiva vesti
                   

U PREŠEVU OTVORENA PRVA NARODNA KUHINjA, OBROKE DOBIJA 400 KORISNIKA

18. Juli 2017.

Preševo - Donacijom nemačke nevladine organizacije „Help", u Preševu je otvorena prva narodna kuhinja koja dnevno priprema po 400 kuvanih obroka za socijalno ugrožena i starija lica sa teritorije te opštine.

Sekretar preševskog Crvenog krsta Ahmet Haljimi izjavio je da je organizacija „Help" obezbedila svu potrebnu opremu za spremanje obroka koje se vrši prema programu Crvenog krsta Srbije.

"Narodna kuhinja radi od pre dva dana, a od danas će se kuvani obroci se deliti i u svim mesnim zajednicama. Obroci se spremaju i dele u prostorijama Crvenog krsta Preševo od 10 do 11 časova, a već od 11.30 biće deljeni i u mesnim zajednicama", kazao je Haljimi.

On je naveo da je za sada omogućeno da usluge narodne kuhinje dobiju svi koji su za to bili zainteresovani, a da u slučaju povećanja broja korisnika, kuhinja ima opremu za spremanje 1.200 obroka u jednoj smeni.

„Spremamo po jedan kuvani obrok dnevno, radimo po programu Crvenog krsta Srbije, kao i u svim opštinama od Subotice do Preševa, normativi i kriterijumi su isti. Što se tiče podele obroka, videćemo gde je sve potrebno građanima, tako da bismo pokrili čitavu opštinu Preševo", rekao je Haljimi.

Izvor: Beta i Koordinaciono telo