Arhiva vesti
                   

U PREŠEVU NESIGURNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA, U OSTALIM OPŠTINAMA OKRUGA STABILNO

16. Septembar 2020.

Preševo, Vranje - Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju, u prethodna 24 sata nije bilo novih prijema u vranjskim kovid bolnicama. Prema rečima epidemiologa, u Pčinjskom okrugu je situacija stabilna, osim u Preševu gde je proteklih dana broj novoobolelih povećan pa je situacija u toj opštini nesigurna.

Epidemiolog vranjskog Zavoda Slađan Stanković kaže da u Preševu nema težih oblika bolesti, ali da je evidentno da je poslednjih dana povećan broj novoobolelih.

Sada je bitno, dodaje Stanković, da se ljudi u toj opštini pravovremeno javljaju lekaru, da ne ignorišu simptome ukoliko se radi o blažoj kliničkoj slici, kako bi i članovi porodica obolelih mogli da se stave u izolaciju.

Kada je reč o ostalim opštinama u okrugu, osim u Preševu, Bujanovcu i Vranju, poslednje tri nedelje nije bilo novoobolelih.

Stanković kaže da u narednom periodu postoji mogućnost širenja virusa i da je neophodna lična odgovornost i poštovanje fizičkog rastojanja.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, u vranjskim kovid bolnicama je hospitalizovano 19 ljudi, što je troje manje nego prethodnog dana.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo