Arhiva vesti
                   

U OPŠTINAMA PREŠEVO I BUJANOVAC SE OTVARAJU ŠALTERI ZA PREDUZETNIKE

25. Novembar 2019.

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) je otvorio u Kuli „Šalter za preduzetnike", prvi van beogradskih opština, radi podrške razvoju preduzetništva, malih i srednjih preduzeća i njihovog poslovnog povezivanja. To je mesto gde će svi preduzetnici sa teritorije kulske opštine imati mogućnost da dobiju savet, uputstvo i podršku.

Sledeće opštine u kojima će biti otvoreni šalteri za preduzetnike su Preševo i Bujanovac.

„Šalter za preduzetnike funkcioniše kao one stop shop, to je nefinansijska podrška postojećim preduzetnicima i onima koji nameravaju da otvore svoja preduzeća. Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji želimo da na efikasan način informišemo, upoznajemo i obaveštavamo preduzetnike o svim aktivnim programima i aktivnostima i doprinesemo ravnomernom regionalnom razvoju privrede Srbije", rekla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS.  

„Ovakvi šalteri su izuzetno važni za poslovanje preduzetnika na lokalnom nivou, a podrška lokalne samouprave je od velike važnosti za razvoj privrede u opštinama i regionu. Pozvamo preduzetnike da u što većem broju koriste usluge šaltera", istakla je Simanić.

Rad šaltera za preduzetništvo u opštinama omogućava preduzetnicima da, u opštini kojoj pripadaju, na brz i jednostavan način, dobiju informacije potrebne za njihovo poslovanje, štedeći svoje vreme odlaskom u nadležne institucije. Preduzetnici na šalteru mogu da se informišu i o subvencijama, aktuelnim konkursima, programima, kreditnim linijama, poreskim propisima i procedurama, analizama tržišta, pripremi poslovnih planova i svim drugim mogućnostima za unapređenje poslovanja. 

Izvor: Privredna komora Srbije i Koordinaciono telo