Arhiva vesti
                   

U MEDVEĐI OSNOVANO UDRUŽENjE „SRCE ZA DECU“

22. Decembar 2016.

Medveđa - U Medveđi je održana sednica u vezi sa osnivanjem Udruženja „Srce za decu”.  Udruženje je osnovano je sa ciljem unapređenja položaja dece i omladine sa smetnjama u fizičkom i intelektualnom razvoju, kao i pružanja stručne podrške roditeljima i članovima porodica.

Na sednici je jednoglasno usvojeno svih pet tačaka dnevnog reda, koje, pored ostalog, uključuju donošenje akata o osnivanju Udruženja, izbor predsedavajućeg i utvrđivanje njegovih zadataka i ciljeva.

„Roditelji dece ometene u razvoju i onih sa invaliditetom žele da osnivanjem ovog udruženja skrenu pažnju na sebe, jer dugo nisu mogli da ostvare neka od svojih prava i bili su u ovoj maloj sredini u drugom planu“, rekla je predsednica Udruženja Radmila Milojković i dodala:

„Veliku podršku za osnivanje udruzenja „Srce za decu“ dobili smo od lokalne samouprave i predsednika Medveđe Nebojše Arsića, kao i obećanje da će se deci ometenoj u razvoju i njihovim porodicama pružiti podrška“.

Udruženje trenutno broji 15 članova, ali je taj broj promenljiv jer osnivači Udruženja imaju za cilj popularisanje ovog problema na lokalnom nivou, kao i angažovanje što više pripadnika zajednice. Već na narednoj sednici govoriće se o otvaranju boravka za decu sa invaliditetom i o njihovim problemima.

Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo